Actualidade
O Cetal actualiza a súa páxina web cunha ampla renovación de contidos
mércores, 01 de xuño de 2016

A web do Cetal estrea contidos específicos do Laboratorio de Seguridade Alimentaria.
 
A actualización da web do Cetal destaca pola ampla renovación de contidos, actualizando a información das diferentes actividades e incorporando un apartado específico para o Laboratorio de Seguridade Alimentaria (LSA-CETAL). Neste apartado detállanse as instalacións, a tecnoloxía dispoñible, os tipos de ensaios, a lexislación en materia agroalimentaria e se inclúe un formulario para consultas e/ou solicitude de servizos. Así mesmo incorpórase información das actuacións no sector lácteo e sector oleícola, así como doutros proxectos do Cetal.
 
A presentación do laboratorio LSA-CETAL mostra os obxectivos das dúas unidades técnicas que o compoñen: o Laboratorio de Microbioloxía e o Laboratorio de Bioloxía Molecular. Detállanse as súas instalacións e a tecnoloxía de que dispoñen, os ensaios que están en proceso de acreditación, a lexislación básica en materia agroalimentaria e un formulario de contacto para facer consultas ou solicitar un servizo a este laboratorio.
 
Neste apartado da web, dedicado ao LSA-*CETAL, descríbense cada un dos servizos ofertados agrupándoos en cinco grandes áreas de traballo: 
  • Microbioloxía Clásica
  • Microbioloxía Molecular
  • Vida útil
  • Identificación de etiquetaxe
  • Trazabilidade Alimentaria.
Os servizos ofrecidos polo laboratorio de Microbioloxía detállanse nos apartados de Microbioloxía Clásica, Microbioloxía Molecular e Vida Útil. Esta Unidade pon ao servizo do cliente unha ampla oferta para a tipificación dos patóxenos bacterianos de maior importancia nos alimentos mediante a utilización de métodos moleculares e de microbioloxía clásica. Utilízanse unha batería de probas analíticas seleccionadas en base ás características especiais de cada clase de patóxeno combinando métodos clásicos con tecnoloxía xenómica e proteómica. O Laboratorio de Microbioloxía tamén conta con liñas de traballo en microorganismos de interese para a industria agroalimentaria, como son os probióticos, os cultivos iniciadores e os microorganismos alterantes, así como estudos de vida útil.
 
O Laboratorio de Bioloxía Molecular, ademais de ofrecer o soporte metodolóxico necesario para a tipificación microbiana mediante técnicas moleculares innovadoras, pon ao servizo do cliente tecnoloxía xenómica e proteómica para a identificación de alimentos na autenticación da etiquetaxe e a trazabilidade alimentaria. Os servizos ofertados están detallados en cada un dos apartados correpondentes da páxina web do LSA-CETAL.













voltar
 
 
CETAL · Centro Tecnológico Agroalimentario · Calle Montirón nº 154 · C.P 27002 · LUGO