Actualidade
luns, 26 de xuño de 2017
Primeira reunión do CETAL tras o nomeamento do novo director xeral, Andrés Hermida Trastoy

O novo director xeral realizou un avance do Plan de Actuación para o próximo exercicio.

Informouse da recente publicación no BOE da designación do CETAL como Laboratorio Nacional de Referencia, no ámbito do Programa de Control Oficial da Produción Primaria Agrícola.
 
martes, 11 de abril de 2017
O Padroado do CETAL nomea a Andrés Hermida Trastoy novo Director Xeral da fundación


O padroado do CETAL acordou a renovación do Director Xeral da fundación.
Javier López Viana, realizou un repaso das actividades durante os seus cinco anos no cargo.
 
xoves, 30 de marzo de 2017
Corenta empresas do sector agroalimentario asistiron no CETAL a unha xornada sobre vida útil dos alimentos

A xornada foi organizada por BIOSER, S.A. e 3M España, S.L. e celebrouse nas instalacións do CETAL.
 
xoves, 09 de marzo de 2017
O Cetal inicia o terceiro estudo de Monitoreo Microbiológico en Producións Vexetais (MMPV) en explotacións de Andalucía.

O estudo encádrase nun convenio do CETAL coa Dirección Xeral de Sanidade da Produción Agraria do Ministerio de Agricultura e Pesca, Alimentación e Medio Ambiente.
mércores, 01 de marzo de 2017
O CETAL celebrará unha xornada técnica sobre vida útil dos alimentos e análises de microorganismos en industria agroalimentaria.

A xornada realizarase o próximo 30 de marzo en colaboración coa empresa BIOSER, S.A.
luns, 27 de febreiro de 2017
O Laboratorio de Seguridade Alimentaria (LSA-Cetal) amplía o seu equipamento coa adquisición dun espectrómetro de masas de ultra-alta resolución.

A tecnoloxía punteira que representa o UHR-QTOF abre o camiño cara a investigacións innovadoras no campo da seguridade alimentaria.
xoves, 09 de febreiro de 2017
O LSA-Cetal solicita a avaliación por parte de ENAC

A acreditación realízase en base á norma UNE-EN ISO/IEC 17025: “Requisitos xerais para a competencia dos laboratorios de ensaio e de calibración”
martes, 10 de xaneiro de 2017
O CETAL participa na II Reunión do Grupo de Traballo do Sector Lácteo de Food for Life - Spain.

Nesta intervención o Cetal presentou a investigación, solicitada pola Interprofesional Láctea (INLAC), sobre a metodoloxía para comprobar a composición dos distintos tipos de leite en queixos de mestura.
 
luns, 09 de xaneiro de 2017
O CETAL participa nun exercicio de intercomparación de análise de Salmonella dentro do Programa FAPAS

Os exercicios organizados por Fera Science Ltd. son necesarios para avaliar a competencia técnica do Laboratorio. O CETAL obtén excelentes resultados en todas as analíticas realizadas.
 
venres, 30 de decembro de 2016
O Cetal conclúe o segundo estudo de Monitoreo Microbiolóxico en Producións Vexetais (MMPV).

Neste segundo estudo analizáronse 180 mostras procedentes de explotacións agrícolas das catro provincias galegas.
 
Página 1 / 9   
 
 
CETAL · Centro Tecnológico Agroalimentario · Calle Montirón nº 154 · C.P 27002 · LUGO